Antrenament Cardio

by Aug 9, 2012Uncategorized0 comments

Antrenament Cardio – semnificatie, intrebuintare, rezultate

Inainte sa vorbim despre ce se poate numi un antrenament cardio, de cate ori pe saptamana trebuie facut, ce interval si cum, ar trebui sa explicam lucrurile fundamentale, bazele antrenamentului cardio. Exercitiul cardiovascular inseamna implicarea intr-o activitate care creste ritmul inimii la un nivel la care va antrenati dar puteti vorbi. Cardio este important pentru ca arde calorii si ajuta slabirea, va face inima mai puternica, astfel nu este nevoie sa lucreze atat de greu ca sa pompeze sangele in corp, creste capacitatea pulmonara, reduce riscul atacului de cord, reduce colesterolul, tensiunea arteriala si riscul de a face diabet. Cardio iti da un sentiment de fericire si entuziasm dupa ce este efectuat, de altfel, ca orice antrenament, pentru ca dupa exercitii fizice, corpul elibereaza endorfine care dau starea de fericire.

Ajuta persoanele care adorm dificil, reduce stresul, si beneficiile continua, insa este clar ca este vital pentru organism si sanatate. Antrenamentul cardio se poate face in functie de preferintele dumneavoastra. Se poate face in aer liber: ciclism, jogging, mers alert etc. sau se poate face la sala pe biciletele stationare, eliptice, benzile de alergat, si toate aparatele care va pun inima in ritm alert. Pentru cei care nu prefera sala sau exercitiile in aer liber, cardio se poate face acasa, sunt nenumarate videoclipuri pe internet care pot fi folosite, fara echipament si care sunt eficiente.

In fond, nu conteaza exercitiul in sine ci cum este efectuat si cat de tare munciti, insa trebuie sa retineti ca trebuie sa gasiti un exercitiu care corespunde preferintelor dumneavoastra, astfel, nu riscati sa va plictisiti si sa vreti sa renuntati. Gasiti un exercitiu, sau o rutina care sa va placa, ascultati muzica in timpul antrenamentului, motivati-va inainte, in timpul si dupa sesiunea de cardio pentru a putea continua. Schimbati exercitiile daca devin prea usoare, schimbati frecventa lor, daca devine confortabil si le faceti prea usor, mariti intensitatea. Daca sunteti incepator 10-20 de minute sunt suficiente insa adaugati minute la fiecare sesiune care urmeaza pana cand ajungeti la 30 de minute si puteti mentine ritmul pe parcursul antrenamentului.

Se recomanda 30-60 de minute , de 4-5 ori pe saptamana, dar nu trebuie sa incepeti la nivelul acesta. Sunt de ajuns 20-30 de minute pana cand gasiti ritmul care va convine si pe care puteti sa il sustineti pe parcursul a cel putin 2 saptamani pana cand puteti sa adaugati minute si sa mariti intensitatea sau frecventa antrenamentelor. Daca nu aveti timp de 20-30 de minute antrenamentul, atunci impartiti acele minute pe parcursul unei zile – 15 minute dimineata, 15 minute seara, sau gasiti orarul care va convine. Si pe masura ce deveniti din ce in ce mai experimentat in acest antrenamement, exista nenumarate metode de a schimba exercitiile astfel incat ele sa tina ritmul cu dumneavoastra.
Nu exista scuze pentru care nu ati putea face cardio, mergeti o statie in plus in pas alergator, folositi scarile in loc de lift, mergeti pe jos , nu folositi masina pentru distante scurte. Timpul este pare scurt pentru toti insa cei care reusesc sa integreze antrenamentul cardio in rutina zilnica pun pe primul loc sanatatea, si este o prioritate pentru ei. Dumneavoastra ce scuza aveti ?
Pentru un antrenament intens si de 20 de minute pe saptamana va asteptam la noi la Body Time!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM