Articulații sănătoase cu Body Time!

by Jun 30, 2015Uncategorized0 comments

Trebuie sa ne gandim la o viata sanatoasa! Astfel, in acest post vom vorbi despre ceea mai mare problemă a articulațiilor, si anume, despre artroză. Artroza este degradarea progresiva a cartilajului dintr-o articulatia si afectarea osului de sub acest cartilaj. Artroza apare din pricina exercitiilor neexecutate corect, din stresul pe articulatii, ridicarea inadecvata a greutatilor si a obiectelor, dar si din cauza imbatranirii. Astfel, putem vorbi despre artroze la sold, la genunchi, la incheieturile mainii, a coatelor, la ceafa si la coloana lombara. Oamenii științifici spun, că degradarea totală a cartilajului are loc în jurul vârstelor de 60/75 ani. Această vârstă însă este relativă. Artroza se poate instala mult mai devreme la femei. La fel, artroza apare cu câțiva ani mai devreme la persoanele obeze, deoarece este un stres permanent pe articulații. Încă un factor în apariția artrozei reprezintă lipsa de mișcare, concomitentă cu scăderea mobilității articulațiilor. Acest lucru se poate vedea cel mai des la coloana vertebrală, la coate, la șold, la genunchi și la degete. Multbârfita spondiloză este artroza parțială sau completă a coloanei lombare.

Ce se întâmplă mai exact: dispare lichidul sinovial din cartilaj și crește conținutul de apă. Astfel articulația se înmoaie, se subțiază și în ultimul rând se fisurează. Ceea mai gravă problemă este, ca multă vreme artroza nu dă simptome. Mulți neglijează durerile articulare dând vina pe vreme, pe reumatism. În schimp, durerile cronice, care apar des și în repetate rânduri la anumite articulații sunt principalele semne de artroză. Durerea este accentuată în timpul unui efort, și se diminuează în starea de repaus. De exemplu, durerea din pricina spondilozei cervicale se manifestă prin amețeală, tulburări de vedere, dureri de cap, mers dificil.

Ce este de făcut? Artroza netratată poate cauza dureri permanente, pot diminua libertatea de mișcare, și din păcate se ajunge de foarte multe ori la medic. Primul lucru care trebuie făcut când apare artroza, este să se ceară sfatul medicului, care va ști în ce stadiu se află pacientul. De cele mai multe ori, artroza se combate cu mișcare. Chiar dacă la început vor apărea neplăceri și dificultăți în executarea exercițiilor, este foarte important să facem exerciții care țintesc punctul slab al articulației. Însă, exercițiile și ramura sportivă trebuiesc alese cu mare băgare de seamă, ca să amelioreze și nu să amplifice problema.

Specialiștii recomandă sporturi cum ar fi înotul, deoarece apa ridică 80% din greutatea corpului. Din păcate însă, nu toți știm să înotăm, și nu toți avem timp suficient pentru acest lucru. Nu e nicio problemă, mai este o soluție. Una mult mai eficientă, și de scurtă durată: antrenamentele cu electrostimulare activă. Body Time este recomandat de foarte mulți specialiști în domeniul kinoterapiei și a biomecanicii. În doar douăzeci de minute vă antrenați întregul corp, cu siguranța că nu faceți mișcări dăunătoare articulațiilor, deoarece lucrați cu propriul corp, fără să ridicați greutăți. Aveți grijă de dumneavoastră, și faceți mișcare nu pentru aspectul fizic, ci pentru sănătatea dumneavoastră!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM