VEDETA VERII – PEPENELE VERDE

by Jul 7, 2015Uncategorized0 comments

O suta de grame de pepene verde conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.
Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat în lupta cu radicalii liberi, protejând vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.
Pepenele verde conţine de asemenea si citrulină, pe care o gasim îndeosebi în coajă, un aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducând în acest mod stresul oxidativ.
Acesti antioxidanţi, împreună cu vitaminele din pepene joacă un rol important în prevenirea numeroaselor tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin.
Pepenele joacă un rol la fel de important şi in tratarea diferitor infecţii ale organsimului, printre care se numără şi inflamaţiile articulaţiilor. Astfel, consumul de pepene ajută la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi permite o mai mare flexibilitate a membrelor.
Conţinutul crescut de potasiu din pepenele verde este extrem de benefic în prevenirea formării pietrelor la rinichi şi dizolvarea acestora prin reducerea concentraţiei de acid uric din sânge, iar apa, în concentraţie de peste 92% are proprietăţi diuretice, transformand acest fruct intr-un ajutor în procesul de detoxifiere şi slăbire.
Sucul de pepene rosu are efecte extraordinare cand este consumat dupa o sedinta epuizanta de exercitii fizice. Cei care au baut 450 de grame de suc inainte de un program de activitate fizica intensa au avut mai putine crampe musculare si un ritm cardiac mai scazut pe timpul zilei.
Proprietatile sale hidratante, il fac cel mai bun aliat pe timp de vara. Deoarece deshidratarea, chiar si in forme usoare, cauzeaza dureri de cap, probleme de concentrare, oboseala si nervozitate, pepenele rosu trebuie adaugat la dieta zilnica din aceasta perioada.

Book an appointment with Body Time using SetMore

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Eva

Eva

I’m so grateful to have found Body Time! It has changed me both physically and mentally and this is now a lifestyle change that I’ll adopt forever. I reached my goal weight after one 12 week challenge and truly enjoyed all my meals. I’ve always struggled with being...

FRANCIZA BODY TIME

FRANCIZA BODY TIME

Eşti obosit să lucrezi pentru altcineva? Supărat pe faptul că lucrurile nu avansează în direcția care ți-ai dorit? Eşti îngrijorat că domeniul în care lucrezi este un pericol şi nu ai un viitor sigur? Nu ai curajul necesar pentru a-ți întemeia propria afacere? Uită de...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM