Tipul somatic Endomorf

by Dec 11, 2014Uncategorized0 comments

Tipul somatic endomorf este tipul “solid” sau “gras”. Se refera la cei predominanti ai acestor caracteristici, nu la persoanele sedentare din alte tipuri somatice(ectomorf, mezomorf) care s-au ingrasat din cauza lipsei de miscare si supraalimentatiei.

Endomorful este recunoscut dupa cateva elemente principale: fizic masiv, oase groase, umeri si bazin lati, strat mare de tesut adipos, masa musculara mare, de obicei in partea inferioara a corpului, un apetit mare. Pentru tipul acesta de oameni, este mai usor sa se ingrase si sa acumuleze grasime, dar si masa musculara. Castigurile de masa musculara sunt insa acoperite de stratul de tesut adipos. Acestia pierd greu masa musculara si grasimea, chiar in timpul unor regimuri stricte.

Din cauza structurii osoase foarte mari, de obicei endomorfii au si o forta deosebita, insa avand un metabolism mai incet si dand jos mult mai greu grasimea, castigurile musculare(destul de usoare) nu sunt prea vizibile. In comparatie cu ectomorful, endomorful trebuie sa-si concentreze eforturile mai mult pe maximizarea pierderilor de grasime, controlul apetitului si o activitate fizica destul de mare pentru a arde caloriile in exces.

Endomorfii sunt predispusi la boli de metabolism(diabet), boli cardiovasculare si afectiuni ale articulatiilor membrelor inferioare(in special genunchi), in partea a doua a vietii.

Dieta acestuia trebuie controlata atent, pentru ca asimileaza si depune foarte usor excesul caloric. Se recomanda alimente cu volum mare si cu o valoare calorica redusa, in special legume. Sunt de evitat sursele de carbohidrati cum ar fi produsele de panificatie, cerealele, cartofii, orezul. Dar si aportul de grasimi saturate trebuie sa fie redus.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM