Este tesutul conjunctiv fibros format din mase de celule grase (adipocite). El formeaza un strat subtire sub piele si se gaseste in jurul organelor interne si mai ales la nivelul coapselor si abdomenului. Serveste ca strat izolator si energetic, alimentatia in exces este transformata in grasimi si depozitata in aceste celule.
Obezitatea crește riscul de diverse afecțiuni, în special boli de inimă, diabet de tip 2, apnee obstructivă de somn, anumite tipuri de cancer, osteoartrită și astm. În cele mai multe cazuri, obezitatea este provocată de o combinație dintre un consum excesiv de calorii, lipsa activității fizice și o predispoziție genetică, deși, în anumite situații, cauzele principale sunt genele, afecțiunile endocrine, medicamentația sau afecțiunile psihice. Există puține dovezi ce susțin punctul de vedere conform căruia anumite persoane obeze mănâncă puțin, însă se îngrașă din cauza metabolismului lent; în medie, persoanele obeze consumă mai multă energie decât cele slabe, dată fiind energia necesară pentru a susține o greutate crescută.
Tesutul adipos in exces este una dintre principalele cauze de deces ce pot fi prevenite la nivel mondial, cu o răspândire din ce în ce mai mare la adulți și copii, iar autoritățile o consideră ca fiind una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică din secolul al XXI-lea. În mare parte din lumea modernă, obezitatea este stigmatizată (în special în S.U.A), cu toate că a fost percepută drept un simbol al bogăției și fertilității de-a lungul istoriei, acest lucru fiind încă valabil în anumite zone din lume.
Dietele și activitatea fizică sunt principalele ajutoare în tratamentul obezității. Calitatea regimului alimentar poate fi îmbunătățită prin reducerea consumului de alimente calorice, cum sunt cele bogate în grăsimi și zaharuri, și creșterea consumului de fibre alimentare.
Pentru a avea rezultate trebuie tii cont de cateva idei:
– Fii o persoana dinamica. Sedentarismul este dusmanul tau cel mai de temut.
-Fa sport. Miscarea este un bun consumator de calorii si, combinata cu un regim hipocaloric moderat, va ajuta la reciclarea kilogramelor in plus.
– Consulta un tabel, pe care poti sa ti-l faci singur-a, cu continutul produselor alimentare in calorii. Acesta va fi indrumatorul tau in alegerea dietei.
– Consuma produse bogate in fibre. Prin imbibare cu lichide, acestea se vor umfla si-ti vor da senzatia de satul. De asemenea, vor absorbi toxinele din tubul digestiv si vor impiedica unele toxiinfectii alimentare. Alimentele mai bogate in fibre sunt de origine vegetala: painea neagra, legumele, ceapa verde, fructele etc.
– Bea multe lichide. Lichidele necarbogazoase, impreuna cu fibrele celulozice, iti vor produce senzatia de satul si iti vor absorbi toxinele.
Joel
I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...
0 Comments