Alimentatia anti-stres trebuie sa contina cantitati suficiente de vitamine B: cereale integrale, drojdie, iaurt, curmale, ficat, orez brun, secara si ovaz.
Proteinele trebuie de asemenea alese cu grija pentru a nu aduce organismului un aport excesiv de grasimi si implicit colesterol: carne de pasare sau de curcan, peste sau soia. Grasimile alimentare trebuie sa faca parte din aceasta dieta insa nu sub forma lor saturata.
Se recomanda uleiul de masline, avocado, nucile proapete (nesarate si neprajite) si semintele de susan. Fibrele se vor lua impreuna cu alti nutrienti esentiali din fructe si legume proaspete.
Alimentele bogate in zahar rafinat este recomandat sa se elimine iar pofta de dulce sa fie potolita cu miere naturala sau struguri rosii. Suplimentele naturale pot fi folosite cu succes in combaterea stresului: polenul, ginsengul si calomilul, sub forma de ceai sau capsule. Mesele trebuie sa fie formate din cantitati mici de alimente si sa fie luate de 5 ori pe durata intregii zile.
Cel mai interesant e faptul ca pe langa ameliorarea sau chiar eliminarea stresului, in urma acestei diete se vor pierde incet si sigur si kilogramele in plus, castigand astfel doua valori nepretuite: relaxare si suplete
0 Comments