Slabirea localizata – mit sau realitate?

by Jan 16, 2015Uncategorized0 comments

In primul rand cand vorbim despre “slabire localizata” nu ne referim la efectele chirurgiei estetice, ci la pierderea in greutate prin antrenamente.
Foarte multe persoane cred ca in momentul in care antrenezi excesiv o anumita grupa musculara, prin aceasta procedura va rezulta reducerea tesutului adipos din acea zona. Vedem in fiecare zi persoane in sala de fitness care lucreaza sute de abdomene in scopul reducerii grasimii abdominale. Slabirea locala prin exercitii izolate este pe cat de populara, pe atat de ineficienta.
In schimb, atat mass-media cat si unii antrenori de fitness tind sa promoveze excesiv idea slabirii localizate, cu toate ca in realitate acest lucru nu exista.
Persoanele care deja au pierdut in greutate, tot ce pot primi de la un astfel de antrenament de “slabire localizata”, este o definire a musculaturii in zona respective.
In general slabirea localizata nu functioneaza deoarece de obicei acest gen de antrenament tinteste muschi mici care sunt oarecum irelevanti in consumul energetic, indiferent cat de mult simti ca arde atunci cand ii lucrezi.
Factorul determinant pentru capacitatea corpului de ardere a tesutului adipos, este nivelul de antrenament in general, si nu epuizarea muschilor mici. Senzatia de “ardere” a grasimii o simtim atunci cand ne antrenam foarte intens, pentru ca din punct de vedere tehnic nu exista asa ceva, grasimea nu se poate arde.
Grasimea este eliberata din celule pentru energie. Din pacate, sistemul responsabil pentru acest proces nu ia in considerare si partile corpului de unde vrem sa scapam de grasime.
Astfel, toata aceasta slabire localizata este doar un mit. Avem nevoie de antrenamente complete, pentru tot tesutul muscular, care sa fie imbinate armonios cu un plan nutritional corespunzator, exercitii cardiovasculare, si evident odihna care este suta la suta indispensabila.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM