Sănătatea e mai scumpă decît toate.

by Oct 28, 2014Uncategorized0 comments

Sănătatea e mai scumpă decît toate.

Și, într-adevăr, uneori chiar și cei mai bogați oameni din lume suferă de boli incurabile. Iar 80% din aceste boli pot fi prevenite cu o alimentație corectă.

Apropo, alimentația corectă păstrează sănătatea noastră. În urma cercetărilor savanții au constatat că sănătatea omului cu 20 % depinde de eriditate, cu 7-10 % depinde de posibilitățile de îngrijire a sănătății, iar cu 50 % depinde de modul de viață al oamului. De aceea, se spune că cel mai principal lucru este să păstrăm sănătatea. Indiferent că suntem la cură de slăbire, că suntem vegetarieni sau că suntem gurmanzi trebuie să oferim corpului nostru surse de energie.

Alimentația corectă nu este o dietă, este modul de viață. Alimentația corectă presupune respectarea unor reguli. Nu avem voie să exagerăm cu ceva (cum ar fi dulciurile) și nici să excludem altceva (cum ar fi grăsimile).

Asta fiindcă dezechilibrele slăbesc organismul și în timp chiar îl îmbolnăvesc.

1) Un regim alimentar sănătos presupune consumul unei diversităţi de alimente, asociate corect pe parcursul unei zile, nicidecum doar o singură grupă alimentară. Problema apare atunci cînd organismul nu primeşte substanţele nutritive pe care le ia dintr-un regim alimentar variat. Atunci cînd consumi cîteva zile doar o singură grupă de alimente, organismul tău nu primeşte toţi nutrienţii. De aceea, trebuie să urmărim astfel de diete doar 2-3 zile.

2) Nu mîncați repede. Atunci cînd mîncăm, informația despre săturare ajunje în creier peste cîtva timp. De aceea nu trebuie să ne grăbim, trebuie să amestecăm bine mîncarea.

3) De a respecta regim alimentar sănătos. Mai bine să mănînci mai puțin, dar mai des, decît de două ori, însă foarte mult, ceea ce poate afecta nu doar figura, ci și sănătatea Dumneavoastră. Alimentația regulată la o anumită oră contribuie la pofta de mîncare și procesul degestiv.

4) Organismul uman are nevoie de proteine, grăsimi, glucide, substanțe biologice active – vitamine și minerale. Proteinele intră în componența tuturor celulelor, iau parte la formarea unor fermenți și intervin în desfășurarea tuturor proceselor vitale în organism. Proteinele alimentare se împart în 2 categorii: proteinele din ou, carne, lapte, pește și proteinele din cereale și legume uscate. Glucidele constituie o sursă importantă de energie în organism. Ele se împart în trei categorii: zahăr (zahăr, produse de patiserie, speciile dulci de fructe și pomușoare), celuloză( sfeclă, morcov, nap, coaja cerealieră) și amidon (pîine, crupe, cartofi) . Vitaminele și mineralele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor, sistemului nervos, mușchilor, sîngelui, hormonilor și enzimelor. Mereu trebuie să avem grijă de sănătatea noastră. De aceea, cumpărînd produse alimentare, alegeți produsele sănătoase care vor îmbogăți organismul Dvs cu substanțe necesare.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM