Aminoacizii sunt sustinatorii muschiului. Trei patrimi din masa corpului e alcatuita din celule proteice care se divizeaza in aminoacizi. Ei trec prin ficat si apoi sunt trimisi catre muschi sau sunt folositi pentru energie.
Corpul nostru are 17 aminoacizi care se impart in doua grupe:
Esentiali si Neesentiali!
Avem aici leucina, lizina, izoleucina, tiozina metionina, fenilalanina, triptofanul, valina.
Teoretic, cu un regim bogat in acesti opt aminoacizi, corpul nostru va putea sa produca toti ceilalti aminoacizi necesari cresterii musculare, hormoni, enzime etc.
Foarte importanti sunt si glutamina, alanina, arginina, taurina. Procesul pe care il cauzeaza aminoacizii este foarte important pentru cresterea si sanatatea muschiului. Nu toti aminoacizii vor fi retinuti in organism.
Daca vrei sa folosesti aminoacizi este indicat sa faci acest lucru imediat dupa antrenament sau dimineata inainte de a lua micul dejun. Daca ii folosesti inainte de antrenament, acestia vor fi folositi pentru energie in loc sa ajute la cresterea musculara, in special pentru BCAA care stimuleaza secretia de insulina.
Inainte de antrenament ar trebui sa consumam in primul rand o masa formata din carbohidrati cu indice glicemic redus (in cantitati mici), proteine de calitate si grasimi sanatoase.
Este important sa consumam suplimente de aminoacizi deoarece cand organismul nu mai dispune de alte resurse energetice, incepe sa foloseasca in acest scop proteinele din tesuturile musculare, in special in timpul antrenamentelor intense. Catabolismul muscular poate afecta negativ tesutul muscular, impiedicand refacerea si cresterea. Puteti simti si dureri in muschi.
Organismul uman foloseste aminoacizii in:
• descompunerea mancarii
• crestere
• repararea tesuturilor
• imbunatatirea sistemul imunitar, scaderea tensiunii, poate ajuta la tratarea bolilor de inima.
In comert, aminoacizii exista in mai multe forme:
1. TABLETE SAU CAPSULE
2. AMINOACIZI LICHIZI
3. AMINOACIZI LIBERI, IN DIVERSE CONCENTRATII.
Atentie! Daca vrei “aminoacizi” alege un produs de calitate, din care poti lua o cantitate mai mica, dar in momentele-cheie.
0 Comments