Nevoia de hrana

by Jan 15, 2014Uncategorized0 comments

Nevoia de hrana reprezinta necesitatea organismului de a se alimenta cu nutrienti specifici pentru a genera energie si pentru a asigura functionarea organelor. Aceasta nevoie poate fi satiscuta prin ingerarea alimentelor si lichidelor, insa pentru o buna functionare si o sanatate de fier trebuie sa alegem si sa administram rational acesta alimente. Pentru asta avem nevoie de cateva cunostinte de baza de nutrite si nu este necesara cunoasterea numarului exact de calorii sau al altor detalii cuantizate despre alimente, cum ar crede unii. Ce este cu adevarat important de stiut sunt urmatoarele aspecte: orele meselor trebuie respectate zilnic, numarul de 3 mese principale si 2 gustari, hidratare corespunzatoare in functie de necesitatile individuale, diversitatea si calitatea alimentelor, alegerea unei cantitati potrivite novoilor individuale energetice, intrebuintarea suplimentelor nutritive in functie de necesitate etc.
Starea de sanatate fizica, psihica si chiar spirituala este in stransa corelatie cu alimentatia. Aceasta din urma influenteaza in mod direct si conditioneaza activitatea organelor si le asigura functionarea optima reducand riscul de imbolnavire considerabil.
O educatie alimentara deficitara se poate rasfrange asupra vietii copiilor daca parintele nu acorda atentie acesteia rezultand fie un copil obez fie subnutrit ambele cazuri fiind insotite de probleme de sanatate, de socializare afectand dezvoltarea corespunzatoare.
In ultimii ani, problemele ridicate de nutritie sunt luate in seriot tot mai mult, dat fiind faptul ca oamenii inteleg cat de importanta este alimentatia si cum conditionaeza aceasta sanatatea noastra. La fel si aspectul fizic are o importanta insemnata in cariera profesionala a multor oameni, deoarece influenteaza stapanirea si increderea in sine. Rolul Body Time este acela de a ajuta acele persoane care nu au, cunostintele si motivatia necesar respectarii unei diete sau alimentatii corecte.

By Robert Murariu

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM