Nevoia de atingere

by Jan 19, 2014Uncategorized0 comments

Trebuie sa intelegem la ce stimuli exeteriori si interiori corpul nostru reactioneaza pozitiv si astfel sa il supunem doar la acestia in intentia de ai asigura un mediu cat mai propice si lipsit de stres facand posibila functionarea optima. In lipsa anumitor stimului randamentul organismului scade facilitand aparitia bolilor.

Anumitit stimuli precum cel tactil si proprioceptiv provoaca anumite schimbari in tesututile moi (musculatura, pielea, sistemul circulator / limfatic, sistemul nervos periferic etc) de natura chimico­fizica, ce amelioreaza funtionarea acestora. Acesti stimului fizici pot fi folositi in mod controlat pentru a influenta activitatea unei functii organice, de exemplu unele tehnici de masaj aplicate ritmic si cu o intensitatea crescuta actioneaza contractia musculaturii (contractie involuntara), mareste fluxul sangelui si limfatic la nivel local, mareste temperatura tesutului vizat, grabeste eliminarea toxinelor din muschi si tegument. etc. Tehnicile de presopunctura (metode orientale de masaj terapeutic) in baza unei harti ce schiteaza canale energetice prin care circula energia vitala ( Chi ) in intreag corpul asigurandu­i buna functionare. Aceste tehnici sunt reprezentate de aplicarea unor presiuni succesive de­a lungul canalelor energetice asigurand si ajutand circulatia libera a Chi­ului.Pe acelasi principiu fiind si acupunctura, tehnica ce intrebuinteaza acele pentru a atinge anumite zone reflexogene din substratul pielii pentru a stimula activitatea anumitor nervi, organe sau functii.
Numeroase studii s­au efectuat pe tema atingerii si contactului direct interuman demonstrand ca exista necesitatea contactului, acesta facand posibil transferul de energie rezultand o stare de bine oferita de increderea si siguranta simtita pe moment. Chiar s­a observat ca batranii care nu se mai bucura de o imbratisare din cand in cand sunt mai bolnavi si mai deprimati de greutatile varstei comparativ cu cei care au parte de afectivitatea contanctului interuman ( imbratisarea).
Atat timp cat aceste nevoi sunt satisfacute cu moderatie si contientizare exista sansa unei vietii foarte sanatoase atat fizic, psihic cat si emotional, echilibrand si armonizand existenta noastra ca fiinte superioare.
In concluzie: antreneaza­te cat mai mult, hraneste­te sanatos, ofera mai des o

By Robert Murariu

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM