Miturile de ieri desfiintate astazi

by Mar 30, 2015Uncategorized0 comments

Ştim cu toţii cât ne este de greu să urmăm regulile cu exactitate în ceea ce priveşte un plan alimentar. “Să evităm fast food-urile şi sucurile carbogazoase, să bem mai multă apă, să mâncăm regulat, să facem mişcare zilnic” – sunt câteva dintre titlurile principale ale unui “to do list”. Unele mituri care ne introduc în lumea nutriţiei, a dietelor sunt false. Trebuie să ne informăm corect cu privire la raportul “corp – nutritie – menţinere în formă”. Avem mai jos cele mai renumite mituri dezminţite ulterior de cei mai mulţi cercetători:
Mitul 1: Dacă mănânci mâncare grasă, clar te îngraşi. FALS
O cantitate mică de grăsime ne ajută să ne săturăm mai repede pentru că declanşează senzaţia de saţietate şi, astfel, vom mânca mai puţin. Apoi, a mânca cele mai sănătoase alimente grase oferă organismului posibilitatea de a absorbi vitaminele cu mai mare uşurinţă. Încearcă grăsimile polinesaturate ce se regăsesc în uleiuri lichide (de exemplu cel de rapiţă, de şofran). Spre deosebire de cele saturate, acestea nu ridică cu mult nivelul colesterolului şi chiar reduc riscul de atac de cord. Alte surse de grăsimi recomandate: fructe de mare, peşte, seminţe de in/nuci, ulei de măsline.
Mitul 2: Dacă faci exerciţii pe stomacul gol, arzi grăsimile mai repede. FALS
Pe lângă faptul că este fals, acest lucru este şi dăunător. Specialiştii au demonstrat că organismul arde aproximativ aceeaşi cantitate de grăsimi indiferent dacă mancaţi sau nu înainte de antrenament. Este foarte posibil ca atunci când nu mâncaţi să vă pierdeţi puterea de a consolida muşchii, intensitatea antrenamentului şi arderea caloriilor fiind reduse. Trebuie să mâncaţi cu 30 minute înainte de exerciţiile fizice, de preferinţă un iaurt sau un shake de proteine.
Mitul 3: Femeile slăbesc mai greu
Se aude că bărbaţii pierd în greutate mai repede decât femeile. Bărbaţii au o masă musculară mult mai mare şi sunt supuşi unor schimbări hormonale şi mai mici, ceea ce le permite o ardere mai uşoară a kilogramelor. Cu toate acestea, pierderea în greutate se uniformizează între cele două sexe atât timp cât dieta este sănătoasă în ambele cazuri. Iar rezultatele nu contează după o săptămână, ci după ce trec testul timpului.
Mitul 4: Toate caloriile sunt create în mod egal
O calorie nu egalează automat o alta! Unele calorii sunt mai săţioase, lăsându-vă mai repede sentimentul de saţietate, alte calorii sunt mai puţin hrănitoare, menţinându-vă pofta de mâncare.
De aceea, e bine să vă asiguraţi că înlocuiţi grăsimile din unt sau carne cu cele polinesaturate din avocado sau nuci.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Eva

Eva

I’m so grateful to have found Body Time! It has changed me both physically and mentally and this is now a lifestyle change that I’ll adopt forever. I reached my goal weight after one 12 week challenge and truly enjoyed all my meals. I’ve always struggled with being...

FRANCIZA BODY TIME

FRANCIZA BODY TIME

Eşti obosit să lucrezi pentru altcineva? Supărat pe faptul că lucrurile nu avansează în direcția care ți-ai dorit? Eşti îngrijorat că domeniul în care lucrezi este un pericol şi nu ai un viitor sigur? Nu ai curajul necesar pentru a-ți întemeia propria afacere? Uită de...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM