Metabolismul, important pentru o viata echilibrata.

by Oct 7, 2014Uncategorized0 comments

In acest articol o sa discutam despre metabolismul uman si importanta lui in atingerea scopurilor noastre legate de slabit, atingerea greutatii ideale sau pur si simplu sa invatam cum functioneaza mecanismul uman de slabire-ingrasare!!!

Metabolismul inseamna orice intamplare fiziologica in corpul uman legata de construirea sau degradarea tesuturilor cu un anumit scop, fiind ele tesuturi adipoase, musculare. Metabolismul are doua functii majore:

– Anabolism (regenerarea si crearea noilor tesuturi)
– Catabolism ( degradarea anumitor tesuturi)

Ceea ce este foarte important de stiut este ca daca starea anabolica este cea care predomina in corpul nostru si arderile sunt mai imbunatatite, fapt care conduce la consum caloric mai mare chiar si in repaus. Deci ca sa trecem la treaba noastra si sa ajungem la o stare anabolica cat mai buna, trebuie sa adoptam un stil de viata combinat cu activitate fizica regulata. Trei factori majori care influenteaza aceasta stare anabolica sunt:

– Alimentatia;
– Stilul de viata ;
– Activitate fizica.

In continuare vom enumera cateva obiceiuri legate de acesti factori in privinta atingerii scopului dorit.

Reguli ale alimentatiei :

– Sa respectam numarul de doua mese si trei gustari pe zi (de dorit sa fie temporizate la aproximativ 3 ore distanta);
– Hidratare zilnica corecta ( 2 litri de lichide, un pahar de apa inainte de fiecare gustare);
– Sa includem minim o gustare de fructe in alimentatia zilnica;
– Sa includem o gustare de oleaginoase: nuci, caju, arahide, alune de pamant etc.
– Sa evitam mesele copioase ( de preferat sa nu depasim 300 kcal / masa);
– Sa evitam combinarea alimentelor: grasimi si carbohidrati;
– Sa evitam zaharurile simple pe cat se poate: dulciuri, ciocoata, inghetata etc.;
– Sa evitam alimentele procesate si cele de panificatie: chips-uri, foietaje, prajituri etc.

Stil de viata:

– Minim 6-8h de somn;
– Viata sociala activa;
– Evitarea stresului psihic.

Activitate fizica:

– Miscare zilnica ( evitarea sedentarismului);
– Antrenament regulat.

Antrenamentele regulate fiind unul din factorii predispozanti al metabolismului sporit si prietenul lui loial in arderea tesuturilor adipoase.

Antrenamentele la o intensitate medie si inalta ne ofera un consum caloric foarte ridicat pe moment iar ca si consecinta in urmatoarele zile o sa avem parte de un metabolism accelerat datorita faptului ca muschii au nevoie de nutrienti suplimentari pentru refacere si dotarea lor pentru urmatoarea provocare fizica.

Pentru cei care vor niste rezultate rapide cele mai potrivite antrenamente sunt cele de intensitate inalta. Aici intervenim noi!!! BODY TIME pune la dispozitie un aparat de ultima generatie care emite impulsuri bipolare care ne ajuta si ne ofera posibilitatea de a ne antrena chiar foarte intens si anume din doua perspective. Odata prin faptul ca putem intensifica fiecare contractie, miscare prin exercitii foarte simple si doi, prin faptul ca putem antrena mai multi muschi in acelasi timp!!!

Astfel acest concept primeste un sens uimitor, antrenament de intensitate foarte inalta care ataca in mod direct tesuturile adipoase adiacente muschilor scheletici.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM