Mancatul inainte si dupa antrenament

by Jun 6, 2014Uncategorized0 comments

Cand ne antrenam, o facem pentru a ne mentine sanatatea. Trebuie sa manancati pentru ca organismul dvs sa aiba suficienta energie atat pentru antrenamentele ce le faceti in sala cat si pentru activitatile de zi cu zi. Insa, ceea ce manancati inainte si dupa antrenament, influienteaza in mod direct rezultatele efortului ce il depuneti. De asemenea, la cat timp manancati inainte si dupa antrenament prezinta o foarte mare importanta.

Chiar daca veti face un antrenament de tip cardio sau unul de rezistenta, trebuie sa va calculati foarte bine macronutrientii in apropierea antrenamentului, in functie de obiectivul urmarit, astfel, daca doriti hipertrofie, atunci va trebui sa manancati mai ales carbohidrati inainte si dupa antrenament alaturi de proteina, desigur (proteina o puteti lua si din shake-urile proteice) iar daca doriti slabire, atunci va trebui sa excludeti total consumul de carbohidrati atat inainte de antrenament cat si dupa (cel putin doua ore) deoarece consumul de carbohidrati inainte de antrenament duce la formarea de glicogen in sange, ceea ce impiedica corpul sa consume din propriile-i rezerve de glicogen. Motivul pentru care NU trebuie sa consumam carbohidrati dupa antrenament daca dorim sa slabim este pentru ca, dupa antrenament corpul de afla in catabolism (capacitatea corpului de a-si consuma propriile-i rezerve de energie pentru a supravietui). Altfel explicat procesul, atat creierul nostru cat si sistemul nervos se bazeaza pe glicogen ca principala-i sursa de energie, asadar, daca noi nu vom inlocui aceste rezerve dupa antrenament cu unele noi, corpul nostru va incepe sa descompuna tesuturile musculare in aminoacizi, ce vor fi transformati in “combustibil” pentru buna functionare a creierului si sistemului nervos. De aici vine si nevoia de consum de proteina si aminoaicizi dupa antrenament, pentru a ne ajuta organismul sa se refaca dupa efort.
De asemenea, masa dinaintea antrenamentului trebuie sa fie cu minim o ora inainte, iar daca veti face un antrenament mai usor, trebuie sa consumati in jurul a 200 de calorii, insa daca veti face unul mai intens, cantitatea de calorii ar trebui sa fie in jurul a 400-500.

Exemple de ce puteti manca inainte si dupa antrenament in functie de obictivele dvs:

Inainte:

Ovaz cu fructe (Hipertrofie)

ovaz-cu-fructe

 

 

 

 

 

 

 

 

Smoothie (Hipertrofie)
smoothie-fructe

 

 

 

 

 

 

Iaurt Grecesc (slabire)

iaurt-grecesc-cu-miere-si-nuci

 

 

 

 

 

 

Shake proteic low carb (Slabire)

shake-proteic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa:

O felie de paine de secara cu unt de arahide si banana (Hipertrofie)
alimentatie-corecta

 

 

 

 

 

 

 

Banane (Hipertrofie)
fructul-saptamanii-banana

 

 

 

 

 

 

 

Somon la gratar cu dovlecei la gratar (Slabire)
somon-la-gratar-cu-dovlecei

 

 

 

 

 

 

Salata sub orice forma a sa (Slabire)
salata-verde

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM