Managementul febrei musculare

by Apr 25, 2014Uncategorized0 comments

Febra musculara este o senatie durereoasa provocata de microfracturi musculare, la nivelul fibrelor supuse unui efort care “ le-a scos din zona confortului”. Se caracterizeaza prin scurtarea musculaturii, tonus crescut, senzatie dureroasa la atingere si miscare. Oricine a avut parte de o febra musculara, stie cat de neplacut este insa pentru o cresterea a capacitatii de efort este necesara. Sportivi si persoanele antrenate urmaresc sa ajunga la aceasta febra musculara deoarece este un indicator prompt al eficientei antrenamentelor, dar in acelasi tip aceste persoane ating tot mai greu aceasta, stare datorita niveluli ridicat de antrenare( conditie fizica foarte buna). Febra musculara se intaleaza in aproximativ 24- 72 de ore si dureaza intre 3 si 5 zile, iar pentru a trece peste aceasta stare neplacuta sportul de performanta folseste devese mijloace specifice tipului de efort efectuat, insa in mare parte aceste metode sunt aplicabile tuturor sporturilor:

Baie calda cu sare Bazna ( nu fierbinte);

Masaj miorelaxant, cat mai repede dupa incetarea efortului;

Sauna alternata cu baie rece( 4-5 min. sauna / 2-3 min. dus rece);

Cocktail hiperglicemic;

Shake proteic cu fructoza sau miere;

1 tableta de aspirina / zi, cat timp tine febra musculara;

Stretching muscular pentru segmentele afectate;

Odihna activa.

La Body Time febra musculara va fi mereu prezenta in urma antrenamentelor, dar cum spuneam si mai sus, este un indicator bun al unui antrenament intens care a accesat rezervele de energie stocata in tesutul adipos( grasimea corporala ).

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM