Ce inseamna DETOXIFIEREA organismului?
Detoxifierea reprezinta un repaus de care organismul are nevoie din cand in cand datorita alimentatiei necorespunzatoare pe care o avem. Aceasta este din ce in ce mai recomandata de nutritionistii din lumea-ntreaga datorita efectelor sale benefice asupra organismului nostru.
Este incorect sa confundam notiunea de detoxifiere cu cea de infometare, deoarece aceasta are simpla menire de a-ti purifica corpul, fara a-l priva de nutrienti esentiali.
O cura de detoxifiere presupune eliminarea pentru o perioada scurta de timp (de obicei aceste cure nu sunt recomandate pe o perioada mai indelungata de 3 zile) a alimentelor procesate din comert, cafea, alcool, zahar, tutun, carne, oua. In schimb, sucurile proaspete de fructe si legume sunt binevenite, ajutand la eliminarea toxinelor si regenerarea tesuturilor.
Inainte de a incepe o cura de detoxifiere, recomandam cateva reguli de respectat pentru a ne pregati organismul, astfel ca, cu doua zile inainte de a incepe cura, este bine sa eliminam din alimentatie cafeina, zaharul, carnea rosie, lactatele, sau orice aliment procesat, astfel ca va trebui sa consumam decat fructe, legume si proteine slabe.
De asemenea, in fiecare dimineata vom bea pe stomacul gol 2 pahare de apa calduta cu lamaie, iar seara inainte de somn, un ceai din plante medicinale.
Acum va propunem un exemplu de cura de detoxifiere care sa vina in ajutorul dvs:
Ziua 1
Mic dejun: – Puree de fructe: 1/2 ceasca de capsune, 1/2 mar, o portocala
Prima gustare: – ceai verde cu lamaie (neindulcit)
Pranz: – salata proaspata (alegeti dvs combinatia) fara dressing, un bol de supa de legume
A doua gustare: – smoothie de fructe (1/2 ceasca de capsune, 1/2 banana, gheata)
Cina: – 100 g paste integrale, 1/2 ceasca de peste marinat, usturoi
Ziua 2
Mic dejun: – smoothie de fructe (1/2 ceasca de capsune, 1/2 ceasca de coacaze, 1/2 ceasca de zmerura, gheata)
Prima gustare: – ceai verde sau de menta cu lamaie (neindulci)
Pranz: – un bol de supa, un bol de fructe
A doua gustare: – smoothie de fructe (1/2 ceasca de capsune, 1/2 banana, gheata)
Cina: – 1/2 bol de orez brun, 2 cesti de spanac, 100 g de peste la gratar
Ziua 3
Mic dejun: – o ceasca de ovaz, 1/2 lingura de seminte de in, zahar brun, lapte degresat
Prima gustare: – smoothie de fructe (1/2 ceasca de coacaze, 1/2 mar, gheata)
Pranz: – salata proaspata fara dressing
A doua gustare: – morcovi/ telina razuiti cu o lingura de unt de alune
Cina: 100g de paste integrale, 1/2 ceasca de peste marinat, usturoi
NB: APA este singura permisa a se consuma in aceste zile, cantitatea fiind de cel putin 8 pahare pe zi!!!
Pentru mai multe informatii utile pentru sanatatea dvs, va asteptam la sediile noastre! Body Time este aici sa va ajute in adoptarea unei vieti cat mai calitative!!
0 Comments