Environmental Working Group (EWG)- O institutie americana independenta,care urmareste calitatea fructelor si a legumelor din supermarket.
Intrucat tehnologiile de specialitate la scara industriala sunt asemanatoare, suntem de parere ne este de ajutor si noua.
Nocivitatea legumelor si fructelor a fost stabilita in functie de calitatea si numarul *pesticidelor* depistate in legumele si fructele analizate,cat si de pericolul ridicat de acestea fata de sanatate.
Concluziile studiului:
1. Toate fructele si legumele din supermarket contin cantitati mai mari sau mai mici de pesticide.
2. In anumite cazuri, au fost descoperite urme de pesticide foarte periculoase, scoase din uz chiar si din anii `70, dar care sunt remanente in sol, iar plantele le absorb.
3. In ciuda acestor factori, studiul sustine ca beneficiile aduse organismului de legume si fructe, chiar si contaminate cu pesticide, sunt mai mari decat lipsa lor din alimentatie.
4. O solutie consta in buna informare a cumparatorilor, care sa stie ce legume si fructe sa foloseasca preponderent in alimentatie si pe care sa incerce sa le evite.
Recomandarea noastra este:
-consumati legume si fructe de sezon, cu cat sunt mai departe de anotimpul lor, cu atat sunt mai nocive.
-cumparati legume si fructe produse in tara noastra.
-cumparati legume si fructe de la tarani.
-daca nu este prea dificil, incercati sa identificati surse de incredere si sa cumparati direct de la producatori.
0 Comments