In ultima perioada, a aparut un nou trend cu privire la slabit si anume, asa-zisele “cure de detoxifiere”! Concept total eronat! Vrem sa ne detoxifiem, pentru ca suntem intoxicati…. cu ce? Dimpotriva, mergem eronat pe acest principiu conform caruia fructele ne ajuta sa ne detoxifiem, pe cand noi facem exact opusul: aducem un aport crescut de fructoza organismului nostru care nu poate face altceva decat sa dauneze! In stil mare! Deoarece asa ne ingrasam in timp ce spunem: “Dar eu mananc numai fructe de X zile.”
Consumul fructelor nu este daunator, desigur! Atata vreme cat nu abuzam. Asadar, daca mancam o portocala, nu e grav! Daca stoarcem zece portocale si le mai si combinam cu o alta sumedenie de fructe pentru un smoothie delicios, atunci situatia se schimba radical. Sute de calorii dintr-un foc! Si numai la o masa!
Putem oricand apela la o felie de ananas dupa o friptura, deoarece ajuta la digestie, un ananas intreg, nu duce altundeva decat la ingrasare. La fel si in cazul kiwi-ului.
Fructele de padure sunt o alegere foarte buna in orice sezon, deoarece au cel mai scazut continut de glucide, insa si de asta data, nu uitati: Moderatie!!
Ca sa intelegem mai bine cum functioneaza fructoza, vom explica faptul ca aceasta se stocheaza in organism sub forma de trigliceride (transformata in celula adipoasa) spre deosebire de celelalte tipuri de carbohidrati ce sunt stocati in organism sub forma de glicogen si abia apoi sunt convertiti in celula adipoasa daca nu sunt consumati sub forma de energie.
Astfel ca trebuie sa intelegem ca daca vom consuma prea multe fructe, nu vom face altceva decat sa ne ingrasam. de asemenea, nu este recomandam sa folosim fructoza (ce o gasim in comert) ca un substitut al zaharului (cea mai buna alegere in acest caz este indulcitorul pe baza de stevie).
V-am atasat desigur si un tabel cu cantitatea de zahar ce o gasim la cateva tipuri de fructe, ca sa intelegeti care sunt cele mai daunatoare, si care nu, astfel ca putem observa ca murele sunt aproapre mereu o alegerea inteleapta, insa nu putem spune acelasi lucru si de banane sau struguri, care au cel mai crescut aport de zahar.
0 Comments