Fructele NU ne ajuta sa slabim!!!

by Aug 11, 2014Uncategorized0 comments

In ultima perioada, a aparut un nou trend cu privire la slabit si anume, asa-zisele “cure de detoxifiere”! Concept total eronat! Vrem sa ne detoxifiem, pentru ca suntem intoxicati…. cu ce? Dimpotriva, mergem eronat pe acest principiu conform caruia fructele ne ajuta sa ne detoxifiem, pe cand noi facem exact opusul: aducem un aport crescut de fructoza organismului nostru care nu poate face altceva decat sa dauneze! In stil mare! Deoarece asa ne ingrasam in timp ce spunem: “Dar eu mananc numai fructe de X zile.”

Consumul fructelor nu este daunator, desigur! Atata vreme cat nu abuzam. Asadar, daca mancam o portocala, nu e grav! Daca stoarcem zece portocale si le mai si combinam cu o alta sumedenie de fructe pentru un smoothie delicios, atunci situatia se schimba radical. Sute de calorii dintr-un foc! Si numai la o masa!
Putem oricand apela la o felie de ananas dupa o friptura, deoarece ajuta la digestie, un ananas intreg, nu duce altundeva decat la ingrasare. La fel si in cazul kiwi-ului.

Fructele de padure sunt o alegere foarte buna in orice sezon, deoarece au cel mai scazut continut de glucide, insa si de asta data, nu uitati: Moderatie!!

Ca sa intelegem mai bine cum functioneaza fructoza, vom explica faptul ca aceasta se stocheaza in organism sub forma de trigliceride (transformata in celula adipoasa) spre deosebire de celelalte tipuri de carbohidrati ce sunt stocati in organism sub forma de glicogen si abia apoi sunt convertiti in celula adipoasa daca nu sunt consumati sub forma de energie.

Astfel ca trebuie sa intelegem ca daca vom consuma prea multe fructe, nu vom face altceva decat sa ne ingrasam. de asemenea, nu este recomandam sa folosim fructoza (ce o gasim in comert) ca un substitut al zaharului (cea mai buna alegere in acest caz este indulcitorul pe baza de stevie).

V-am atasat desigur si un tabel cu cantitatea de zahar ce o gasim la cateva tipuri de fructe, ca sa intelegeti care sunt cele mai daunatoare, si care nu, astfel ca putem observa ca murele sunt aproapre mereu o alegerea inteleapta, insa nu putem spune acelasi lucru si de banane sau struguri, care au cel mai crescut aport de zahar. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM