Ce înseamnă Electro-Stimulare?
În această postare, dorim să vă oferim un scurt istoric despre apariția electrostimulării, începând din secolul al 18-lea, până în zilele noastre, în epoca de aur a utilizării electro-stimulării! Vă invit să citiți aceste informații foarte utile:
Electro-stimularea există de secole, deși nu în modul în care o cunoaștem. În mai mult de patru milenii în urmă, în Egipt deja se folosea pește care genera descărcări electrice pentru tratamentul diferitelor patologii. Chiar dacă utilizarea acestui tip de descărcări electrice din pește a fost practicată de egipteni și greci, și ulterior de romani, abea în mijlocul secolului 20 s-a început utilizarea electrostimulării în mod eficient în lumea sportului, În anii 1960, sportivii de performanță au început să implementeze în antrenamentele lor, ceea a ajuns să fie cunoscut sub numele de „Curentul Rus”. În acest timp, atleții sovietici au fost supuși la descărcări electrice foarte intense, în scopul de a concura și de a demonstra superioritatea societății, care la scurt timp s-a prăbușit ca zidul Berlinului.
Cu mult timp înainte ca acesta să se întâmple, în secolul al 18-lea, Luigi Galvani a demonstrat faptul, că trecerea unui curent electric prin șirea spinării a unei broaște, i-a cauzat mușchii să se contrate. Acest experiment a fost repetat în mai multe universități în această perioadă, certificând faptul, că electricitatea are capatitatea de a genera contracții musculare. Deși nu era cunoscut cu certitudine motivul pentru care musculatura s-a contractat. Chiar și mușchiul mort a continuat să conserve capacitatea contractantă atunci când un curent electric a trecut prin aceasta, care a dat roade ideii, că, într-un fel, oamenii generează acest tip de curent pentru a se mișca prin acte voluntare. Această ipoteză investigată. S-a testat dacă sistemul nervos are un component esențial electric, care să permită oamenilor să controleze acțiunile motorii.
În secolul 21, pentru noi această cunoștință este un lucru elementar. Faptul că impulsurile electrice sunt generate de creier și nervii transpit acest impuls către musculatură, permițând să efectuăm orice mișcare. Nu era așa în schimb în secolul al 18-lea, pe timpul lui Galvini și Volta, când nu au existat instrumente destul de sensitive pentru a măsura cantitatea mică de energie electrică care circula în țesutul nervos. Cu toate astea, ei au reușit să demonstreze, aproape fără mijloace, nu doar ca această energie a sistemului nervos există, ci și faptul că e același tip de energie care produce fulgerele, sau care a apărut când un chihlimbar a fost frecat. Putem spune, că acești genii au creat și au oferit oportunitatea pentru studiile de ramuri ale medicinei, cum ar fi: neurofiziologia și neurologia.
Pe umerii acestor giganți s-au înălțat alți giganți genii. Dintre acestia unul iese în evidență în mod special: Michael Faraday, care a dedicat eforturile sale ca fizician și chimist pentru studiul electromagnetismului. Cu trecerea timpului este ușor să uităm, că fără el și descoperirea inducției electromagnetice, nu am avea cum să folosim motoarele electrice moderne și generatoarele care ne oferă lumină în casele noastre. La sfârșitul secolului al 19-lea și la începutul secolului 20, s-au făcut o serie de progrese care urmau să facă posibila folosirea și utilizarea electrostimulării într-o manieră mult mai ușoară, ca un element terapeutic, ca tratament eficace pentru multiple patologii în special pentru tratamentul durerii.
Diferitele avantaje converg, și încet cu încetul, apare posibilitatea de a utiliza electro-terapia, și antrenamentele electrice într-un mod aparte. Ca rezultat al studiilor, au apărut noi forme de curenți, interferențe, diadinamici și ionoforeze. Cunoașterea neurofiziologiei avansate reprezinta pași de uriași în evoluția tehnologiei. Sunt testate și studiate diferite moduri în care mușchii răspund cel mai eficient la impulsuri electrice. La fel, este descoperita importanța frecvențelor pentru stimularea fibrelor musculare lente și rapide. Tehnologia informației avansează. Controlul si reglarea echipamentelor se îmbunătățește în permanență.
Pe vremuri, o persoană avea nevoie de un electro stimulator de 20 kg. În zilele noastre, rezultate mult mai concrete și eficiente pot fi obținute cu un echipament portabil și ultra-ușor, care se poate potrivi și în palma unei mâini.
Epoca de aur a utilizării electro-stimulării a sosit. Vestea bună este, că nici țara noastră nu rămâne în urmă. Body Time este prima și cea mai renumită dintre toate studiourile care au la bază antrenamente prin electro-stimulare. Suntem aici, pentru că dorim să oferim oamenilor ceea mai nouă și sigură tehnologie posibilă.
Ceea ce în secolul 18-lea nu era nici măcar un vis, acum, este la colțul străzii, în orașele noastre. Body Time este soluția pentru antrenamentele prin electro-stimulare activă! Mai sigur și mai eficient decât oricând.
0 Comments