Nu este usor sa dormi opt ore pe noapte. Pentru persoanele superstresate si care nu se pot odihni noaptea, exista o cale sanatoasa, de fapt 10 alimente, care iti pot creste nivelul energiei mai ales inainte de un antrenament – fara ajutorul zaharului, care dupa cateva zeci de minute te lasa sleit de puteri – din bauturile energizante.
Deşi ai impresia că te hrăneşti sănătos, faptul că te abţii de la produsele fast-food nu te face să te simţi mai puţin obosită. Contează şi CE mănânci, nu doar ce NU mănânci. Există anumite alimente delicioase şi sănătoase, care funcţionează ca un “încărcător” pentru organism.
Aşadar, în locul cafeinei şi al zahărului aţi putea încerca unul dintre aceste 10 alimente de mai jos care vă pot creşte nivelul de energie şi vă pot îmbunătăţi starea de sprit şi productivitatea.
1. Migdalele sunt pline de vitamina E şi magneziu
Ele sunt gustări ideale pentru creşterea nivelului de energie.Migdalele sunt nucile cu cel mai mare nivel de substanţe nutritive. Ele conţin multă vitamină E şi magneziu, având totodată multe proteine care ne ajută să ne menţinem energia zilnic.
2. Ciocolata neagră are cafeină şi teobromină
Atât cafeina, cât şi teobromina ne vor asigura un nivel ridicat de energie. Consumul moderat de cafeină şi zahăr din ciocolată nu va duce la scăderea bruscă a energiei odată ce efectul alimentului va dispărea. ca regulă generală, cu cât ciocolata conţine mai multă cacao, cu atât ea are mai puţin zahăr în compoziţie. Prin urmare, cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât ea va creşte nivelul de energie.
3. Somonul este bogat în acizi graşi omega-3
Acizii graşi omega-3 pot îmbunătăţi starea de spirit oferind protecţie şi împotriva depresiei.
4. Condimentele
Ierburile condimentate poate ajuta la întărirea metabolismului asigurându-ne energia necesară. De exemplu, ardeii iuţi conţin compusul numit capsaicină care poate îmbunătăţi funcţiile metabolismului, ajutând totodată digestia. În plus, unele condimente sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăţi funcţiile cognitive.
5. Iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc este o alternativă bună pentru iaurtul obişnuit deoarece are mai multe proteine şi mai puţină lactoză şi carbohidraţi. Iaurtul grecesc îi poate ajuta pe oameni să se simtă sătui tocmai datorită proteinelor din el care acţionează încet.
6. Popcornul este o sursă bună de carbohidraţi
Popcornul este bogat în fibre şi carbohidraţi, dar este sărac în calorii (atunci când ele nu conţin unt). Popcornul este una dintre gustările care au cea mai mare capacitate de a creşte nivelul de energie în rândul copiilor.
7. Legumele cu frunze verzi
Chiar dacă nu vei obţine o musculatură super-puternică ca a lui Popey, consumul de legume cu frunze verzi îţi va asigura un nivel energetic ridicat graţie conţinutului lor ridicat de fier. Oboseala este unul dintre cele mai comune simptome ale deficienţei de fier, dar consumul regulat de spanac poate remedia această problemă. Fierul promovează circulaţia celulelor roşii din sânge, lucru care ne ajută să ne menţinem alerţi şi să ne creştem nivelul de concentrare.
8. Cerealele integrale sunt surse importante de energie
Cerealele integrale conţin mulţi carbohidraţi, ce-i drept. Dar în acest caz vorbim de carbohidraţi complecşi care vor asigura o eliberare constantă de energie de-a lungul zilei. Aşadar, consumul cerealelor integrale la micul dejun asigură „combustibil” pentru o zi întreagă.
9. Afinele pot încuraja funcţiile cognitive
există un motiv întemeiat pentru care specialiştii susţin că afinele sunt super-alimente. Mai exact, ele sunt pline de antioxidanţi şi, în plus, studiile au indicat că ele au rol important asupra funcţiilor cognitive şi asupra agilităţii mentale.
10. Ouăle sunt bogate în proteine
Nu trebuie să le consumi crude pentru a obţine proteinele din ele. Proteinele asigură o sursă stabilă de energie. În plus, ele sunt bogate în vitamina B.
0 Comments