Iată un mod rapid și ușor cum să obțineți un atac de cord sau accident vascular cerebral:
- Să bem în fiecare zi cel puținodozădebăuturi răcoritoarecarbogazoasesausuc de fructe. Ajunge și una singură, dar mai multe ar fii chiar mai bine, mai ales dacăeste îndulcit cu sirop deporumb cu conținut ridicat de fructoză.
- Să mâncăm o mulțime de produse de panificație, în principal produse pe bază de grâu. Cel puțin de mic dejun are fii bine să consumăm aceste alimente sănătoase, așa cum am văzut la televizor.
- Urmațiodietă săracă în grăsimi. Consumați în mod regulat produsefără grăsime, cu grăsime scăzutăsaualimente”light”, caresunt pline decarbohidrați.
- Nu luațiiodșialtesuplimente alimentare, cu care ajutați funcționarea normală a glandei tiroide.
- Din vitamina D consumați doar doza zilnica recmanată de 600 UI.
- Nu luațimultivitaminesisuplimente minerale.
- Eventual mai stați mult în fața televizorului, în loc de a face vreo mișcare sau sport.
(Aceste instrucțiuni pot fi urate, de asemenea, dacă doriți să obțineți diabet zaharat. Cu administrarea medicamentelor diferite, mai puteți crește șansele de a dezvolta un diabet zaharat.)
Factorii cheie în apariția bolilor cardiovasculare sunt carbohidrații, nu grăsimile sau colesterolul! Dacă ințelegeți acest lucru și sunteți gata să faceți primii pași, puteți prevenii „ucigașul numărul unu”!
Excesul de glucide în ficat se convertește în trigliceride. Trigliceridele nu sunt direct responsabile în apariția bolilor cardiace, dar sunt componentee importante a LDL-colesterolului și VLDL-colesterolului. Trigliceridele pot interfera și reduce structura și nivelul de HDL, care este o formă sănătoasă de colesterol.
Cel mai rapid mod de a reduce nivelul trigliceridelor și a riscului de bolilor cardiovasculare,este dacă reduceți aportul de carbohidrați, precum și eliminarea siropului de porumb cu conținut ridicat de fructoză și derivațiile de grâu din dieta Dvs.. și începeți să consumați în doze mari ulei de pește. În acest caz, vă recomandăm cel puțin 5-6 grame de EPA / DHA pe zi. Din fericire, uleiul de pește de bună calitate este relativ ieftin. Pentru acest scop cel mai bun supliment este Omega3, uleiul natural de pește.
Ce este Omega-3 şi la ce este folositor?
Omega-3 este un acid gras esenţial ( EFA ) , de asemenea cunoscut ca un acid gras polinesaturat ( PUFA ) . Acesta este derivat atât din surse animale cât şi din surse vegetale , însa Omega – 3 obținut din uleiul de peşte este cea mai comună formă de supliment alimentar. Acizii graşi sunt constituiți în principal din fracţiunea utilă de grăsimi şi uleiuri şi sunt necesari pentru starea generală de sănătate . Deoarece organismul nu poate produce acizi grași esențiali , aceștia trebuie să ii obţineţi din alimente sau surse suplimentare .
Surse vegetale de acizi grași, cum ar fi uleiul de in, conţin părintele lui Omega – 3 care este numit acid alfa – linolenic ( ALA ) . Organismul uman transformă în mod normal ALA la acizi graşi cu lanţ lung EPA şi DHA , care sunt utilizati pentru formarea de prostaglandine şi a altor necesităţi celulare . Uleiul de peşte conţine Omega – 3 si acizii graşi necesari în formele lor de EPA şi DHA, forme care sunt cele mai utile organismului. ALA necesită o conversie enzimatică pentru a putea genera EPA şi DHA .
Asociația Americană a Cardiologilor recomandă să se consume pește, în special pește gras, de cel puțin 2 ori pe săptămână. Peștele gras este bogat în două tipuri de acizi grași: Omega 3 – acid eicosapentanoic (EPA) și acid docosahexanoic (DHA). Mulți experți recomandă acum consumul de capsule cu ulei de pește în locul consumului de pește, care poate fi contaminat cu mercur si alte toxine.
Demult, rata consumului de acizi Omega 3 și Omega 6 era 1:1. Acum, datorită scăderii calității alimentelor și a dietei noastre, această rație a scăzut la 1:25. Suplimentarea cu ulei de pește este recomandată deoarece este foarte dificil de obținut lanșuri lungi de Omega 3 numai din dietă, lucru necesar pentru a corecta deficitul dintre Omega 3 și Omega 6.
Consumul de pește de mai multe ori pe săptămână este o componentă esențială a dietei care conține puțin colesterol. Dar, chiar dacă nu crezi, consumul regulat de pește nu este de ajuns. Pentru a obține cantitatea de Omega 3 care, conform ultimelor cercetări, poate scădea trigliceridele, inflamațiile, reduce vascozitatea sanguina și să ofere sângelui numeroase alte beneficii, este necesară suplimentarea dietei cu suplimente nutritive care conțin ulei de peste.
Uleiul de pește are si alte avantaje, ca de exemplu intărirea funcției imunitare, imbunătățirea ratei LDL/HDL, prevenirea depresiei, micșorarea inflamațiilor la persoanele care suferă de artrita reumanoida și boala Cohn, și prevenirea unor anumite tipuri de cancer.
Alte beneficii care merita notate sunt: scăderea presiunii sanguine, încetinirea coagulării sângelui, prevenirea a 2 tipuri de diabet, realizat în combinație cu medicamente. În plus, suplimentele cu ulei de pește par a ajuta activitatea electrică a inimii, scăzând riscul infarcturilor și a aritmiilor, sau bătăilor neregulate ale inimii.
EPA și DPA sunt importante pentru dezvoltarea normală a creierului, funcționării sistemului nervos și vederii. Cele mai multe cercetări efectuate asupra Omega 3 s-au focalizat asupra relației dintre acești acizi grași cu bolile de inimă.
Consumul curent de ulei de pește este considerat ca un ingredient cheie al imbunătățirii sănătății. Uleiul de pește conține cea mai mare cantitate de grăsimi bune Omega 3, adică cele care conțin acizii grași EPA și DHA.
Informatii nutritionale Omega 3:
Portie: 3 capsule
Cantitati/portie:
Energie | 65,1kJ/15,6Kcal |
Proteine | 390mg |
Carbohidrati | 150mg |
Grasimi | 1500mg |
din care ulei de somon | 1500mg |
din care acizi grasi Omega3 | 495mg |
din care EPA | 274,2mg |
din care DPA | 30,3mg |
din care DHA | 189,3mg |
Vitamina E (naturala) | 30mg |
Alte ingrediente: ulei de peste (69,9%), gelatina (capsule), glicerina, vitamina E.
Dozaj și utilizare:
Porție: 3 capsule
Ca suplimente nutritive, serviți o porție de Omega 3 pe zi de preferat în timpul mesei.
ATENTIE: A nu se depăși doza zilnică recomandată. Aceste suplimente nutritive nu trebuie să înlocuiască o alimentație normală. Scopul Omega 3 este de a aduce un aport de nutrienți organismului dumneavoastră.
0 Comments