Încetarea durerii de spate, ameliorarea problemelor:
Antrenamentul EMS extins pe corpul întreg combate cu o eficienţă deosebită durerea de spate, boală generalizată la nivelul populaţiei. Aproape 30% din populaţia majoră suferă de dureri permanente de spate sau de coloană vertebrală, abia 20% din populaţie rămâne scutită de această problemă până la sfârşitul vieţii. Cauza cea mai frecventă a durerii de spate o constituie disfuncţiunea, slăbiciunea muşchilor situaţi mai adânc, răspunzători pentru menţinere. Impulsul înaintează şi în ţesutul muscular situat mai adânc, care prin metode tradiţionale de tratament pot fi accesate cu greu. Antrenamentul EMS special, extins pe corpul întreg, reprezintă un program foarte eficient de antrenament, cu consum redus de timp, care are ca scop obţinerea efectului pozitiv din punct de vedere sanitar, pe durată lungă, atingând şi obiective terapeutice şi preventive.
Reducerea problemelor legate de incontinenţă:
Incontinenţa sau funcţionarea slabă a vezicii urinare, înseamnă eliminarea inopinată a urinei sau a scaunului din organism. Scăparea urinei nu este o raritate; aproape 25% dintre femei şi circa 8% dintre bărbaţi suferă de acest fenomen, frecvenţa simptomelor creşte odată cu creşterea vârstei. Ca urmare a antrenamentului EMS sunt stimulati muşchii situaţi adânc ai bazinului, problemele de reţinere a urinei putând fi reduse respectiv înlăturate.
Echilibrarea inegalităţilor musculare:
Echilibrarea inegalităţilor musculare reprezintă efectul cel mai important al antrenamentului EMS. Muşchii de suport ca musculatura spatelui, a abdomenului şi a fundului bazinului sunt vizate deseori, fiind şi mai greu de antrenat. Utilizarea şi verificarea conştientă a acestor grupuri de muşchi în cazul celor mai mulţi oameni a fost dată uitării pe parcursul vieţii de toate zilele a societăţii noastre. Urmarea fiind deseori durerea de spate şi probleme de incontinenţă. Cu ajutorul antrenamentului EMS aceşti muşchi slăbiţi pot fi aleşi în mod conştient ca obiectiv, putând fi antrenate eficient.
Reabilitarea muşchilor după intervenţii chirurgicale:
După intervenţii chirurgicale încetineşte atrofierea, respectiv susţine regenerarea mai rapidă a muşchilor. Utilizarea lui s-a dovedit a fi deosebit de promiţătoare în etapa acută, cu scurt timp după intervenţie. În cazul rănirilor sau după intervenţii chirurgicale în cazul cărora piciorul trebuie să fie lăsat să se odihnească în ghips, se recomandă stimularea celuilalt picior, deoarece efectul de hipertrofiere poate să apară prin efectul crossover şi în la piciorul în repaos.
0 Comments