* Stopează durerile de spate:
Antrenamentul EMS combate cu o eficienţă deosebită durerea de spate, afecțiune des întâlnită în rândul populaţiei. Aproape 30% din populaţia majoră suferă de dureri permanente de spate sau de coloană vertebrală și doar 20% rămâne scutită de această problemă până la sfârşitul vieţii. Cauza cea mai frecventă a durerii de spate o constituie slăbirea muşchilor adânci, care sunt răspunzători pentru menţinerea posturii corecte.
* Reduce problemele legate de incontinenţă:
Incontinenţa sau funcţionarea slabă a vezicii urinare înseamnă eliminarea inopinată a urinei sau a scaunului din organism. Scăparea urinei nu este o raritate; aproape 25% dintre femei şi circa 8% dintre bărbaţi suferă de acest fenomen, iar frecvenţa simptomelor creşte odată cu creşterea vârstei. Antrenamentul EMS stimulează muşchii bazinului, drept pentru care problemele de reţinere a urinei pot fi reduse sau chiar înlăturate definitiv.
* Echilibrează inegalităţile musculare:
Acesta este unul dintre cele mai importante rezultate ale antrenamentului EMS. Muşchii de suport din zona spatelui, a abdomenului, a fundului și a bazinului sunt foarte greu de antrenat. De aceea, apar deseori durerile de spate şi problemele de incontinenţă. Cu ajutorul antrenamentului EMS aceşti muşchi slăbiţi pot fi antrenați rapid și eficient.
* Reabilitează mușchii după intervenţii chirurgicale:
În urma intervenţiilor chirurgicale, mușchii au nevoie de antrenament pentru a-și recăpăta funcționalitatea deplină. Ședințele EMS încetinesc atrofierea și, în plus, susţin regenerarea mai rapidă a muşchilor. Utilizarea aparatului s-a dovedit a fi deosebit de promiţătoare inclusiv în etapa acută, la scurt timp după intervenţie.
* Ameliorează circulaţia sanguină:
Odată cu avansarea în vârstă sau în urma variațiilor hormonale, circulaţia sanguină devine deficitară. Prin contracţii ritmice, antrenamentul EMS cauzează revigorarea fluxului sanguin şi în membrele inferioare. Grație acestui fapt, creşte și funcţionalitatea venelor.
* Ameliorează osteoporoza:
Structura corpului se modifică odată cu înaintarea în vârstă: crește cantitatea de ţesut adipos și scade puterea musculară. Tocmai de aceea, antrenamentul EMS este soluția simplă care determină creșterea forţei, chiar şi în cazul participanţilor de peste 70 de ani.
Antrenarea muşchilor are un efect deosebit de bun asupra osteoporozei, deoarece există o legătură strânsă între activitatea corporală şi densitatea osoasă. Mișcările de presare şi de tragere din timpul antrenamentului contribuie la creşterea durităţii oaselor şi la saturaţia acestora cu săruri metalice. Chiar dacă diagnosticul de osteoporoză a fost deja stabilit, un antrenament de consolidare poate frâna slăbirea oaselor. Chiar și calciul introdus în organism prin alimentaţie se poate integra în oase numai în cazul executării unor mişcări.
0 Comments