Electrostimulare Musculara (EMS- electrical muscle stimulation)

În ce constă? Funcționează? Ce rezultate are? În cât timp se văd rezultatele? Care sunt contraindicațiile?
Electrostimularea musculară este o metodă recent lansată pe piață, care folosește stimularea musculară prin impulsuri electrice. Are potențialul de a fi folosită ca antrenament de rezistență pentru atleți, pentru persoanele interesate de sănătate și întreținere corporală, are efect terapeutic și de reabilitare pentru persoanele cu probleme locomotorii, folosită ca post-antrenament pentru atleți, slăbire, definire și tonifiere.

Impulsurile sunt generate de un aparat și intră în corp cu ajutorul electrozilor atașați de echipamentul, pe care îl purtați în timpul antrenamentului. Deși folosește impulsuri electrice, nu aveți de ce să vă faceți griji, pentru că nu riscați electrocutarea sau senzațiile de ciupitură, de care multă lume fuge. Se simte doar contractarea mușchilor, asemenea unei rutine de sport normală. Diferențele constau în intensitate, în durata și rezultate. Impusul electric durează 4 secunde, urmat de 4 secunde de repaus, în care vă pregătiți pentru următoarele 4 secunde în care vine impusul.
În timpul activității, creierul transmite un mesaj sistemului nervos, care la rândul lui determină mușchii să se contracte.

Rezultatele? Cu ajutorul aparatului puteți depăși orice fel de platou de slăbire. Ce înseamnă asta? După cum știți, atunci când țineți un regim, o dietă sau orice fel de stil de viață, care vă ajută să slăbiți, vine un timp când ritmul de slăbire scade în intensitate și nu veți mai slăbi în același ritm în care ați făcut-o până atunci, asta pentru ca organismul dumneavoastră se obișnuiește și nu mai răspunde ca la început. Ei bine, electrostimularea vă ajută să depășiți acest impas pentru că, este un antrenament intens cu care corpul dumneavoastră nu ajunge să se familiarizeze și asta pentru că intensitatea crește de la antrenament la antrenament. Creșterea puterii este de până la 25-30 % folosind această tehnică revoluționară.

Atunci când vă gândiți la EMS, gândiți-vă la “întărire”, nu neapărat “masa”. Masa musculară se poate atinge numai dacă, bineînțeles, aveți aportul necesar de proteine, fibre, grăsimi, vitamine și restul nutrienților necesari. Vă puteți tonifia, defini, slăbi și atinge scopurile în materie de întreținere corporală cu ajutorul aparatului. Rezultatele sunt vizibile, în medie, după 5-6 ședințe, însă țineți cont că rezultatele depind foarte mult de organism și de ceea ce mâncați.

Experiența produce rezultate și viceversa – această afirmație interesantă se potrivește perfect aparatului Miha Bodytec, când este vorba de funcțiile și efectele acestuia. Aparatul de electrostimulare EMS, stimulează întregul sistem muscular în mod simultan – părțile individuale putând fi stimulate mai mult sau mai puțin puternic, în funcție de starea fizică de moment și intensitate. Poți să te simți sănătos, fit și mulțumit – visul devine realitate cu ajutorul Miha Bodytec.

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness

sau incearca

INSCRIE-TE ACUM