Electrostimulare Musculara (EMS- electrical muscle stimulation)

by Jan 8, 2014Uncategorized0 comments

Electrostimularea musculara este o metoda recent lansata pe piata care foloseste stimularea musculara prin impulsuri electrice. Are potentialul de a fi folosita ca antrenament de rezistenta pentru sportivi si pentru persoanele interesate de sanatate si intretinere corporala, are efect terapeutic si de reabilitare pentru persoanele cu probleme locomotorii, folosita ca post-antrenament pentru atleti. Pe durata antrenamentului EMS, sunt activate simultan 90% din fibrele musculare, contractia find mai puternica si mai intensa decat s-ar putea realiza voluntar. In comparatie cu antrenamentele conventionale cu greutati, musculatura profunda este activata mai usor, ceea ce rezulta o mai buna coordonare intra si inter musculara.
Activand un numar mai mare de fibre musculare, organismal are nevoie de timp pentru a se recupera complet. Aftfel metabolismul este accelerat, consumul caloric este mai mare, iar rezultatele sunt pe masura.

Principalele beneficii sunt: reducerea tesutului adipos, formarea unei musculaturi structurate, reducerea greutatii, cresterea fortei si a rezistentei, imbunatatirea dispozitiei generale. Acest tip de antrenament imbunatateste circulatia limfatica, digestia, metabolismul si elimina celulita.
Avand la baza aceste descoperii stiintifice, putem realiza rezultate mai eficiente intr-un timp mult mai scurt. Rezultatele studiilor arata ca acest tip de antrenament, poate fi de pana la 18 ori mai eficient decat antrenamentul cu greutati din sala de fitness.

Impulsurile sunt generate de un aparat, si intra in corp cu ajutorul electrozilor atasati de echipamentul purtat in timpul antrenamentului. Desi aparatul foloseste impulsuri electrice, nimeni nu trebuie sa se fereasca de dureri si in niciun caz nu riscati electrocutarea, sau senzatiile de ciupitura de care multe persoane se sperie. Senzatia simtita este aceea de contractare a muschilor asemenea unei rutine de sport normala. Diferentele constau in intensitate, in durata si rezultate. Impusul electric dureaza 4 secunde, urmat de 4 secunde de repaus in care corpul se pregateste pentru urmatoarele 4 secunde in care simte impusul. In timpul activitatii, creierul transimite un mesaj sistemului nervos, care la randul lui determina muschii sa se contracte.

Dupa cum majoritatea oamenilor stiu, atunci cand se tine un regim, o dieta sau orice altfel de stil de viata care ajuta la scaderea in greutate, va veni un timp cand ritmul de slabire scade in intensitate si scopul devine mai greu de atins, asta pentru ca organismul se obisnuieste si nu mai raspunde ca la inceput. Ei bine, electrostimularea ajuta corpul uman sa depaseasca acest impas pentru ca este un antrenament intens cu care acesta nu ajunge sa se familiarizeze si asta pentru ca intensitatea creste de la antrenament la antrenament. Cresterea puterii este de pana la 25-30 % folosind aceasta tehnica revolutionara.

Masa musculara se poate atinge numai daca, bineinteles, exista aportul necesar de proteine, fibre, grasimi, vitamine si restul nutrientilor necesari. Scopurile in materie de intretinere corporala se pot atinge cu ajutorul aparatului Miha Bodytec. Rezultatele sunt vizibile, in medie, dupa 5-6 sedinte, insa trebuie sa se tina cont ca rezultatele depind foarte mult de organism si de ceea alimentatie.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM