Tonifiere

by Jul 19, 2012Uncategorized0 comments

Tonifiere. Mit sau nu?

De obicei, tonifierea este scopul femeilor. De ce spunem asta ? Pentru ca doamnele sunt cele care nu vor masa musculara, nu vor umeri lati si bicepsi imensi asemenea barbatilor. Doamnelor, nu va speriati atunci cand auziti pe cineva ca merge la sala si ridica greutati, mai ales nu va speriati pentru ca o femeie ridica greutati. Fara o alimentatie cat mai aproape de perfect si suplimente, femeile nu au testosteronul necesar pentru a mari muschii intr-atat incat sa para masculini. Si, doamnelor, organismul femeii este facut sa inmagazineze o cantitate mai mare de grasime din cauza hormonilor feminini. De aceea si procentul recomandat de grasime din corp este mai mare la femei decat la barbati. A tonifia, a defini are un principiu de baza: scaderea procentului de grasime din corp.

Femeile, in general, vor doar acele linii si curbe specifice lor, vor ca musculatura lor sa fie eleganta si suava. Se spune ca a tonifia este un mit si ca este acelasi lucru cu ridicarea greutatilor. In principiu, este adevarat insa diferenta este in marimea greutatilor. Pentru tonifiere se lucreaza cu greutati mici si repetitii multe, in timp ce pentru cresterea masei musculare se lucreaza cu greutati mari si repetitii putine. Dar tineti in minte ca pentru ca musculatura sa fie vizibila, pentru acea definire musculara dorita trebuie scaderea procentului de grasime din corp, adica a stratului de grasime care acopera muschii si asta se obtine prin cardio, antrenament de rezistenta si o alimentatie echilibrata. Bineinteles ca pentru a creste masa musculara trebuie sa mancam mai multe calorii asadar muschii au resurse pentru a se repara dupa ridicarea greutatilor mari. Atentie insa ce fel de calorii mancam, este vorba de calorii sanatoase luate din proteine, fibre, si grasimi nesaturate.

Un alt mit din aceeasi categorie cu tonifierea este si lucrarea unei grupe musculare specifice si tonifierea ei in special. Ce vrem sa spunem? Nu iti poti antrena numai, sa spunem, bicepsii si sa te astepti ca grasimea de pe acei muschi sa dispara miraculos. Pentru asta este nevoie de cardio, si un stil de viata sanatos, iar numai corpul decide de unde si cata grasime da jos. Ideal este sa facem exercitii care implica grupele musculare mari sau tot corpul pentru scaderea procentului de grasime. Cardio inseamna un efort fizic care mentine ritmul inimii alert pentru o perioada mai lunga de timp pentru a intra in modul de ardere a grasimilor. Prin efort se ard calorii si astfel se recurge la arderea depozitelor de grasime.

Aceste trei elemente cheie : cardio, antrenament de rezistenta si o alimentatie optima sunt necesare pentru definire, tonifiere sau cresterea masei musculare, in functie de dorintele fiecaruia.
La Body Time aveti avantajul de a beneficia de aparatul cu electrostimulare care va ofera sansa de a va tonifia, si defini, pentru ca lucram 8 grupe musculare in acelasi timp si faceti antrenament de rezistenta si cardio, ritmul inimii creste datorita efortului. Astfel, va protejati ligamentele, incheieturile pentru ca nu ridicati greutati reale, are si beneficiile unui masaj de relaxare si anti-celulitic. Aparatul va ofera posibilitatea de a va alege intensitatea la care vreti sa lucrati, si impreuna cu antrenorul personal oferit, sa concepeti un antrenament personalizat, ideal pentru dumneavoastra.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM