Rolul si structura aminoacizilor!

by Apr 8, 2015Uncategorized0 comments

Aminoacizii sunt sustinatorii muschiului. Trei patrimi din masa corpului e alcatuita din celule proteice care se divizeaza in aminoacizi. Ei trec prin ficat si apoi sunt trimisi catre muschi sau sunt folositi pentru energie.
Corpul nostru are 17 aminoacizi care se impart in doua grupe:
Esentiali si Neesentiali!
Avem aici leucina, lizina, izoleucina, tiozina metionina, fenilalanina, triptofanul, valina.
Teoretic, cu un regim bogat in acesti opt aminoacizi, corpul nostru va putea sa produca toti ceilalti aminoacizi necesari cresterii musculare, hormoni, enzime etc.
Foarte importanti sunt si glutamina, alanina, arginina, taurina. Procesul pe care il cauzeaza aminoacizii este foarte important pentru cresterea si sanatatea muschiului. Nu toti aminoacizii vor fi retinuti in organism.
Daca vrei sa folosesti aminoacizi este indicat sa faci acest lucru imediat dupa antrenament sau dimineata inainte de a lua micul dejun. Daca ii folosesti inainte de antrenament, acestia vor fi folositi pentru energie in loc sa ajute la cresterea musculara, in special pentru BCAA care stimuleaza secretia de insulina.
Inainte de antrenament ar trebui sa consumam in primul rand o masa formata din carbohidrati cu indice glicemic redus (in cantitati mici), proteine de calitate si grasimi sanatoase.
Este important sa consumam suplimente de aminoacizi deoarece cand organismul nu mai dispune de alte resurse energetice, incepe sa foloseasca in acest scop proteinele din tesuturile musculare, in special in timpul antrenamentelor intense. Catabolismul muscular poate afecta negativ tesutul muscular, impiedicand refacerea si cresterea. Puteti simti si dureri in muschi.
Organismul uman foloseste aminoacizii in:
• descompunerea mancarii
• crestere
• repararea tesuturilor
• imbunatatirea sistemul imunitar, scaderea tensiunii, poate ajuta la tratarea bolilor de inima.

In comert, aminoacizii exista in mai multe forme:
1. TABLETE SAU CAPSULE
2. AMINOACIZI LICHIZI
3. AMINOACIZI LIBERI, IN DIVERSE CONCENTRATII.
Atentie! Daca vrei “aminoacizi” alege un produs de calitate, din care poti lua o cantitate mai mica, dar in momentele-cheie.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM