Carbohidrați buni VS Carbohidrați răi

by Jul 31, 2015Uncategorized0 comments

La ce sunt buni carbohidrații?

Când mâncăm carbohidrați rafinați, aceștia sunt digerați rapid și sunt abosrbiti apoi rapid în sânge sub formă de glucoză.

Glucoză este formă pură de energie care este folosită de mușchi și celule. Întrebarea care se pune este dacă nu cumva aveți o cantitate prea mare stocată în celulele adipoase. Cea mai bună metodă de a preveni acest lucru este să evitați să consumați carbohidrații rafinați.

Alegeți bogăția naturală și puterea nutritivă a cerealelor integrale. Ele va aduc energie și va mențin siluetă.

Carbohidrații complecși sunt cei mai recomandați in alimentație, deoarece, deși se descompun mai greu in organism, asigura o cantitate mai mare de energie. Aceștia pot fi regasiti cu succes in cerealele integrale precum orzul, hrișcă sau ovazul, dar și fructele și legumele cu un conținut bogat in amidon: fasolea, lintea și mazarea. Acest tip de carbohidrați sunt asimilați mai lent de organism, asigurand un aport energetic constant și pe o perioada mai lunga de timp. Mai mult, aceștia sunt și o sursa importanta de fibre, ajutand la menținerea greutatii corporale, eliminarea toxinelor și scaderea nivelului de colesterol.

Carbohidrați buni:

– Cerealele integrale
– Pâinea integrală
– Fructele
– Legumele
– Orezul brun
– Turtele și biscuiții de ovăz
– Orzul
– Fasolea
– Lintea
– Cartofii

Carbohidrați răi:

– Cerealele rafinate
– Pâinea albă
– Gogoșile
– Biscuiții
– Prăjiturile
– Băuturile acidulate
– Crispurile
– Chipsurile
– Paștele făinoase
– Siropurile din dulceață

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM