Fructele si legumele din supermarket

by Jun 24, 2014Uncategorized0 comments

Environmental Working Group (EWG)- O institutie americana independenta,care urmareste calitatea fructelor si a legumelor din supermarket.

Intrucat tehnologiile de specialitate la scara industriala sunt asemanatoare, suntem de parere ne este de ajutor si noua.
Nocivitatea legumelor si fructelor a fost stabilita in functie de calitatea si numarul *pesticidelor* depistate in legumele si fructele analizate,cat si de pericolul ridicat de acestea fata de sanatate.

Concluziile studiului:

1. Toate fructele si legumele din supermarket contin cantitati mai mari sau mai mici de pesticide.
2. In anumite cazuri, au fost descoperite urme de pesticide foarte periculoase, scoase din uz chiar si din anii `70, dar care sunt remanente in sol, iar plantele le absorb.

3. In ciuda acestor factori, studiul sustine ca beneficiile aduse organismului de legume si fructe, chiar si contaminate cu pesticide, sunt mai mari decat lipsa lor din alimentatie.

4. O solutie consta in buna informare a cumparatorilor, care sa stie ce legume si fructe sa foloseasca preponderent in alimentatie si pe care sa incerce sa le evite.

Recomandarea noastra este:
-consumati legume si fructe de sezon, cu cat sunt mai departe de anotimpul lor, cu atat sunt mai nocive.
-cumparati legume si fructe produse in tara noastra.
-cumparati legume si fructe de la tarani.
-daca nu este prea dificil, incercati sa identificati surse de incredere si sa cumparati direct de la producatori.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM