Esti ceea ce mananci

by Nov 18, 2013Uncategorized0 comments

Alimentatia sanatoasa si stilul de viata activ pot inhiba aparitia bolilor. De aceea se apreciaza ca stilul de viata sedentar si alimentatia nesanatoasa sunt cauza a peste 70% din bolile care ne macina astazi sanatatea si numai un procent mic, de 3-5%, se datoreaza cauzelor ereditare, genetice.
Body Time, promoveaza si implementeaza un stil de viata sanatos, asta insemnand ca pachetul nostru de servicii este unul complet si individualizat (Antrenament, Nutritie, Suplimente alimentare).
Alimentatia este o parte esentiala si indispensabila. Prin alimente, omul trebuie sa furnizeze corpului substantele nutritive de care acesta are nevoie pentru a functiona corespunzator.
Alimentatia echilibrata este cea care furnizeaza organismului nostru cantitatea de energie de care acesta are nevoie,cantitate ce poate fi asigurata prin alimentarea corespunzatoare cu carbohidrati, lipide, proteine si suplimentele alimentare necesare.

Prin alimentatie, omul isi procura zilnic principiile nutritive de care are nevoie pentru acoperirea consumului energetic, pentru cresterea si intretinerea organismului si pentru repararea tisulara. Aportul alimentar trebuie sa fie suficient pentru a asigura necesarul metabolic al organismului si în acelasi timp sa nu produca obezitate. De asemenea trebuie sa existe un echilibru între principiile nutritive pentru ca atât deficitele cât si excesele nutritionale pot duce la aparitia unor boli. Importanta alimentatiei ca factor de mentinere a starii de sanatate si ca agent terapeutic este recunoscuta de toata lumea.

Cele 6 clase de nutrienti:

Nutrienti ce furnizeaza energie
Glucide – 1 g furnizeaza 4,1 kcal.
Proteine – 1 g furnizeaza 4,1 kcal.
Lipide – 1 g furnizeaza 9,3 kcal.
Nutrienti fara energie
Minerale: – în total 22 de minerale, din care:
7 Macronutrienti: Ca, Cl, Mg, P, K, Na, S
15 Micronutrienti: Arseniu, Bor, Cobalt, Cupru, Crom, Fluor, Fier, Mangan, Molibden, Nichel, Seleniu, Siliciu, Vanadiu, Zinc

Vitamine:

Liposolubile – Vitaminele A, D, E, K
Hidrosolubile- Vitaminele C, B1, B2, B3, B6, B12, acidul folic
Apa
Alimentele furnizeaza energia necesara mentinerii proceselor vitale ale organismului. Pentru a exprima cantitatea de energie eliberata din diferitele principii nutritive sau cheltuita in diferitele procese functionale ale organismului, unitatea de masura cea mai frecvent folosita este caloria. O alta unitate de masura folosita este J(Joule). Echivalenta intre cele doua unitati de masura este urmatoarea:
1kcal = 4,185 kj
1kj = 0,239 kcal.
Pentru a mentine constanta greutatea corporala cheltuielile energetice trebuie sa fie egale cu aporturile de energie. Omul are zilnic nevoie de un aport de energie care sa acopere cheltuielile organismului pentru realizarea proceselor vitale (respiratie, activitatea inimii, functia rinichiului, activitatea creierului, echilibru osmotic si termic),pentru digestia, absorbtia si asimilarea alimentelor dupa ingestie, precum si cheltuielile energetice determinate de activitatea fizica depusa.
Dieta nu inseamna, asadar, numai a consuma alimente, ea inseamna pe langa aceasta adoptarea unui stil de viata sanatos, activ, care va fi pastrat pentru tot restul vietii.

”Esti ceea ce mananci” este o zicala cat se poate de adevarata.

Starea de sanatate fizica si mentala este oglindirea starii de nutritie si conditiei fizice ale individului.
Daca una dintre componentele enumerate este deficitara se produce un dezechilibru direct proportional cu nivelul deficitului.
Cu cat se intervine mai rapid in corectarea obisnuintelor vicioase cu atat rezultele nu intarzie sa apara, pana la urma orice deprindere se poate corecta in comportamentul individului. Constientizarea si motivarea sunt elemente extrem de importante in aceasta situatie.
Daca nu iei tu atitudine nu o va lua nimeni pentru tine. Investeste in sanatatea ta!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Eva

Eva

I’m so grateful to have found Body Time! It has changed me both physically and mentally and this is now a lifestyle change that I’ll adopt forever. I reached my goal weight after one 12 week challenge and truly enjoyed all my meals. I’ve always struggled with being...

FRANCIZA BODY TIME

FRANCIZA BODY TIME

Eşti obosit să lucrezi pentru altcineva? Supărat pe faptul că lucrurile nu avansează în direcția care ți-ai dorit? Eşti îngrijorat că domeniul în care lucrezi este un pericol şi nu ai un viitor sigur? Nu ai curajul necesar pentru a-ți întemeia propria afacere? Uită de...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM