De ce este importanta apa in curele de slabire?

by Apr 2, 2013Uncategorized0 comments

Apa este esentiala pentru sanatate! Ai mai auzit asta de zeci de ori. De sute de ori. O repetam pentru ca este mai important decat pare la prima vedere. Si, in plus, vorbim despre beneficiile consumului de apa zilnic, in cantitati suficiente. Un studiua realizat de cercetatorii Spitalului Charite din Berlin au demonstrat ca oamenii care beau zilnic o cantitate importanta de lichide, in special apa, ard cu 200 de calorii mai mult decat alte persoane.

Stim cu totii ca greutatea corporala umana este reprezentata in proportie de 70-75% de fluide si apa. Bebelusii pot ajunge chiar si la 85%, dar procentul se reduce progresiv odata cu inaintarea in varsta. Apa este un factor important care ajuta organismul sa isi indeplineasca sarcinile sale zilnice, la niveluri normale. Lipsa apei incetineste metabolismul si procesele de ardere a grasimilor.

Un fenomen special, dar explicabil, este faptul ca atunci cand nu bei suficienta apa senzatia de sete dispare. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul “mi-e sete”, asa incat setea nu mai este perceputa, dar apar alte fenomene. Durerile musculare, semn ale deshidratarii, oboseala, ameteala, senzatie d efoame si altele: afectarea rinichilor, a pielii si a puterii de concentrare.

In organism fiecare celula, fiecare componenta lupta pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism. Sangele nu face exceptie de la acest principiu, asa incat, este extrem de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Sangele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie.

Aportul de apa variaza in functie de climatul in care traim. In timpul iernii sau pe vreme rece, atunci cand transpiram mai putin, corpul nostru are nevoie de aproximativ 2-2,5 litri de lichide pe zi. In timpul verii sau pe vreme calda, cantitatea de lichid necesara este aproape dubla 4-4,5 litri.

Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie sa bem cate jumatate de litru de apa, de 3-4 ori pe zi, intre mese. Restul de fluide sunt colectate din substantele nutritive, cum ar fi legume, supe, ceaiuri, lapte, etc. Acest lucru va garanta faptul ca sistemul dumneavoastra are suficienta apa pentru a functiona corespunzator si a maximiza arderea caloriilor.

Asadar, beti apa pentru a va hidrata corpul si pentru a-i oferi sanatatea de care are absoluta nevoie!!!

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

Joel

Joel

I began working out when I was 16 years old. I had no idea what I was doing when I first walked into a gym. I would only stay consistent for a few months at a time. As I got older I gained some experience and began to form basic technique while performing strength...

Eva

Eva

I’m so grateful to have found Body Time! It has changed me both physically and mentally and this is now a lifestyle change that I’ll adopt forever. I reached my goal weight after one 12 week challenge and truly enjoyed all my meals. I’ve always struggled with being...

FRANCIZA BODY TIME

FRANCIZA BODY TIME

Eşti obosit să lucrezi pentru altcineva? Supărat pe faptul că lucrurile nu avansează în direcția care ți-ai dorit? Eşti îngrijorat că domeniul în care lucrezi este un pericol şi nu ai un viitor sigur? Nu ai curajul necesar pentru a-ți întemeia propria afacere? Uită de...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM