Ce sunt aminoacizii?

by Feb 10, 2014Uncategorized0 comments

Aminoacizii sunt “caramizile” din care sunt formate proteinele. Acestea odata consumate, sunt digerate prin intermediul stomacului si intestinelor, fiind descompuse in aminoacizi individuali si lanturi scurte de aminoacizi. 

Ce sunt BCCA?

BCCA sunt lanturi ramificate de aminoacizi, compuse din aminoacizii esentiali:leucina, izoleucina si valina. Aceasta combinatie de aminoacizi insumeaza 1/3 din muschii scheletici ai coprului uman. B CCA joaca un rol foarte important in sinteza proteinei – productia de proteina in celule din aminoacizi pentru a creste musculatura.

In general, dupa antrenament, coprul se afla intr-o stare catabolica – de descompunere a tesutului muscular – cu deficit de sinteza a proteinelor. Simplist spus, ingerarea de BCCA dupa antrenament va scadea timpul de recuperare si va mari rata in care masa musculara de calitate este castigata.

Este important sa spunem si ca aminoacizii se impart in 2 categorii: esentiali si neesentiali. Cei esentiali nu pot fi produsi de catre organism, ci se obtin din alimente complete sau combinatii de legume incomplete. Corpul uman produce aminoacizi neesentiali din vitamine si alti aminoacizi.

Care sunt aminoacizii esentiali si cei neesentiali?

Aminoacizi esentiali: histadin, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofan, valina.

Aminoacizii neesentiali: arginina, acid aspartic, cisteina, cistina, acid glutamic, glutamina, glicina, hidroxiprolina, prolina, serina, tirozina.

Sa nu cadem in capcana de a crede ca aminoacizii neesentiali nu au un rol important in organism, ci unii dintre ei, cum ar fi glutamina sunt foarte importanti pentru refacerea tesutului muscular.

BCCA-urile sunt de o importanta aparte pentru sportivi, deoarece ei sunt metabolizati in muschi, nu in ficat, ceea ce inseamna ca ei sunt folositit pentru crestere musculara, si nu pentru a produce energie.

Bine, si unde gasim aceste suplimente?
La BODY TIME.

Mai jos va vom prezenta o varietate de produse care contin acesti aminoazici BCCA.

1. AMINO LIQUID 5000
-ideal pentru crestere musculara, dar si pentru definire.
– obtinuiti prin hidroliza enzimatica, astfel structra lor a ramas intacta

2. Crash 5000
– recomandat daca se doreste crestere musculara
– regenerare musculara rapida

3. Creatina
– absorbtie optima
– creste foarte mult capacitatea sportiva
– regenerare rapida dupa sport

Te asteptam sa incerci aceste suplimente!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Future of Fitness, Best Fitness System in the world!

Health & Fitness For EVERYONE!

We are here to make people healthier and better striving for success worldwide! 

Learn What It Takes to Climb the Ladder … Step by Step Better!

Norbert Simonis

CEO & Founder, BODY TIME

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

BODY TIME X: Software pentru Afaceri All-in-One

Introducerea BODY TIME X: Sistemul Ultimate CRM și de Marketing pentru Creșterea și Scalarea Afacerii În peisajul digital rapid de astăzi, este crucial pentru afaceri să aibă un sistem comprehensiv CRM (Customer Relationship Management) și de marketing pentru a crește...

Join Now

Îndeplinește-ți obiectivele cu doar 20 de minute pe săptămână

Pachete flexibile de abonamente, potrivite pentru fiecare persoană în parte în scopul realizării obiectivelor de fitness    Alegeti Locatia Dorita

    FITNESS IN 20 DE MINUTE PE SAPTAMANA.

    Indiferent de orasul in care decizi sa te antrenezi primesti propriul antrenor personal, plan alimentar gratuit, evaluare corporala, echipament complet! Dureaza 20 de minute, timp in care poti arde pana la 700 de calorii! Slabesti intre 1 si 5 kg pe saptamana si iti tonifici musculatura rapid. Rezerva o sedinta de proba si antrenorii nostri te vor contacta in scurt timp pentru detalii suplimentare. Tranforma vara in una activa si fii in forma!

    INSCRIE-TE ACUM